KEZES LÁBAS 2011 október 9. 11:00





Kezeslábas
Élőzenés, mondókás, bábozós kavalkád kutyussal, cicussal és más állatokkal.

Minden a szemed előtt készül, mindennel szabad a játék. Házépítés, egerészés és macskazene, a végén közös játékkal. Egészen kicsiknek és kicsit nagyobbaknak. Szülővel, nagyival, papival és az óvónéni is jöhet!
Játszók:
Lőrincz Vera, Dunai Júlia, Szilvási Dániel







A Kezeslábas című előadásunk csecsemőknek és babáknak szól. A műsort úgy állítottuk össze, hogy a számukra is ismerős tárgyakból, a szemük előtt alakulnak ki a bábok, ismerősek az elhangzó dalok és mondókák. A játékidő kb. 35-40 perc, mely áll a 25 perces előadásból és az azt követő közös játékból, amikor is a színészek elvegyülnek a gyerekek között, akik játszhatnak is a bábokkal. 0-4 évesek számára lehetőséget nyújt megismerkedni a bábok, a zene, a versek, a színház világával. Az előadás természetesen „házhoz" megy, és mivel nincsenek technikai igények, biztos, hogy az Önök intézményében is előadható.

„Aki egyszer látja a kisbabáikkal lelkesen színházba induló mamákat, s figyeli az előadásokon magukat olyannyira komfortosan érző piciket, az velem együtt szurkol, hogy a babaszínház ne különlegesség, hanem mindennapos lehetőség legyen mind a színházak, mind a családok életében..." (Bozsik Yvette, Kossuth-díjas koreográfus, rendező)


Rendező:
Honti György
06-30-2107516
hontigy@freemail.hu
Jászai-díjas színész, rendező, drámapedagógus


Ahol egy kis mozgókép is látható: http://tv2.hu/mokka/video/mokka-habbal-kezes-labas

Szombat délelőtt Dorkával

Kedves Mindenki!

Október 1-én, szombaton mindenki előtt nyitva az ajtó egy kis hétvégi Parksarkozásra!

Gyertek játszani, parkolni délelőtt,
amíg Anya-Apa bevásárol és megfőzi az ebédet.

10:00 és 13:00 között várlak Titeket szeretettel a Parksarokban!

Dorka :-)

December 11. 10, 33 perc 57 mp (kb)



KAMILLA KARAMELLA

RÉGIMÓDI BOHÓCTRÉFÁK, ÚJMÓDI GYEREKEKNEK



Kamilla Karamella és Fogas zenés bohócjátéka Darvas Kristóf zongorakíséretével
Iskolák figyelmébe ajánlom

Van-e ki nem ismeri a Tölcsér-trükköt? Lehetséges, hogy nem láttátok még az Eltüntetőst? De a híres-neves Zsonglőrtanítás csak kijön már a könyökötökön? Aki még nem látta, ne hagyja ki! Aki már látta, - ki ne hagyja! Hiszen Kamilla Karamella és Fogas bohócok újra életre keltik ezeket a már hagyománnyá játszott mutatványokat, hogy ismét igazi bohóctréfákon mulathasson a Mélyen Tisztelt Gyermek-publikum.

jegyárak: 800,- Ft. 
családi jegy:2100,-Ft.  
minden további jegy 650,-Ft.




Ovis torna

Ovis torna
Vezeti: Néveri Kati

A kiemelten művészi torna (nem csak lányoknak!) alapjaira épülő játékos, zenés tornát 4 éves kortól ajánljukj. A 45 perces foglalkozás segít a szép testtartás és a mozgáskoordináció kialakításában, a későbbi sportoláshoz jó alapot nyújt!

Javasolt viselet: kényelmes sort/tréningnadrág és póló, puha talpú cipő vagy zokni.
Ár: 1000 Ft/alkalom. Havi bérlet: 3500 Ft
A csoport minimum 5 fő jelentkezése esetén indul.

Mariska bábszínháza 2011 október 6.-án 17:00




Két apró mesét láthattok ezen a héten a Mariska bábszínházában. Az egyikben a farkas szagolja ki a malackát, és akarja megenni, a másikban a kisegér torkoskodik a macska tányérjában.  Hajaj, most aztán ki eszik meg kit, és ki nyeri el méltó büntetését? A mese után színezünk, ujjbábot készítünk.

Mariska bábszínháza bemutatja október 20.-án A szorgalmas és rest lány






Mariska bábszínházában ezen a héten A szorgalmas és a rest lány című népmesét láthatjátok. A két mostohatestvér ugyanazon az úton vándorol, de bizony nem ugyanazt cselekszik a bajbajutottakon. Aki segít, azt megsegítik, de aki a csecsebecse lábacskáit és a vacsavacsa kezecskéit be nem piszkítja, az ne várjon aranyesőt érte! Utána elkészítjük a szorgalmas lányt.

Mariska bábszínháza október 13.-án 17:00 A szomorú királykisasszony






Egyszer volt, hol nem volt, volt a világon egy király, és annak egy igen szép lánya. A király nagyon szomorkodott azon, hogy a lánya sosem nevetett. Ezért egy napon a népe elé állt, és így szólt:
’Kihirdetem  az országban, hogy aki megnevetteti a szomorú királykisasszonyt, annak adom feleségül, és szép hozományt is adok hozzá!’
Ha sikerült a királykisasszonyt megnevettetni, rongyból készítünk sík bábot.


Anya&Én Jóga (illetve Apa&Én Jóga):





Kb. 1,5 - 2 éves kortól három éves korig a kicsik egy mulatságos, hangos és felhőtlen szülő-gyerek aktivitás keretében játékosan tanulják meg a legfontosabb ászánákat, relaxációs pózokat. Mozgásfejlődésüket elősegítő és támogató indirekt gyakorlatok révén sokkal magabiztosabbak lesznek, testtudatuk erősödik, koncentrációs készségük nő. Játékos módon, kis dalocskák, mondókák segítségével járva, ugrálva, ülve és időnként fekve vesznek részt a foglalkozásokon. Feszültségoldó gyakorlatok révén megpróbálják elsajátítani továbbá, hogyan kell érzelmeiket kordába tartani, lecsendesíteni önmagukat.
Ezek az órák azonban nem csak a gyerekekről szólnak – a mamák (papák) is egy jót mozognak, különösen a problémás területekre (gerinc, váll), és az önbizalom-erősítő egyensúly gyakorlatokra koncentrálva. A foglalkozást Horváth Ria vezeti

A foglalkozás időtartama: 00:45
Javasolt öltözék: kényelmes ruházat (átöltözési lehetőséget biztosítunk)
Ár: 1300 Ft/alkalom. Havi bérlet: 4200 Ft
A csoport minimum 3 fő jelentkezése esetén indul.
Az érdeklődők számára az első alkalom ingyenes.