Mesék Tigriseknek április 3. 11:00


április 3, vasárnap 11 óra:Mesék tigrisnek
Árnybáb előadás kismacskáknak, mert a macska igazából kicsi tigris.Akár a legkisebb macskáknak is! jegyár: 800,- /fő 2000,- / család




Vasárnap egy árnybábszínház jön hozzánk vendégségbe, címe Mesék Tigrisnek. A Soup Színház előadásáról Gálos Évát kérdeztük:
Mi inspirálta az előadást?

A diafilmes mesemondás, olvasás
Hogyan született az előadás ötlete?
Az Astangajóga Alapítványnál minden évben létre kell hoznunk egy előadást. Ezt készítettük tavaly. A gyerekek nagyon szerették ezeket az egyszerű történeteket kicsi koruk óta, ezért nyúltunk ezekhez a mesékhez.
Mit tudhatunk a Soup Színház tagjairól, munkájáról?
Legutóbb hol játszottatok?

A színháznak váltakozó tagsága van. 2000 óta létezik gyerekeknek és felnőtteknek is készítettünk előadásokat. Többnyire vegyes bábtechnikákkal, de kiemelt helyen tartva az árnybáb technikát. Futó darabjaink jelenleg: Honki Árnyországban, és a Tigris mese. A munkánkról annyit érdemes tudni, hogy a próbafolyamat legfontosabb része mindig a közös evés, emiatt is lett a színház neve Leves. Legutóbb Szentendrén játszottunk a volt napórásházban, jelenlegi nevén: Családi házban. Remek, nagyon lelkes közönség előtt.
Milyen együtt dolgozni a gyerekekkel?
A gyerekek fokozatosan lettek részei az előadásoknak. Az ő kívánságuk szerint, csak annyit amennyit szeretnének benne részt venni. Az első előadásban a kisebbik fiamnak csak annyi volt a feladata, hogy az egyik bábot a közönség soraiban a kezében tartsa. Ehhez a feladathoz azonban ragaszkodott. Az új előadásban már ő is összetett feladatot kapott, és boldogan csinálja.
A gyerekszereplők milyen hatással voltak a munkafolyamatra?
Milyen további terveid, terveitek vannak?

A nagyobbik fiam saját jelenetet rendezett magának az előadás végére. A paraván mögött segítenek egymásnak, ha valaki valamit elfelejt, vagy nem tud megcsinálni.Május 22-én bemutatjuk a legújabb előadást, amelynek népmesei gyökere lesz. Mit olvastok mostanában?A nagyobbik fiam a: Gumi Tarzan-t A kisebbik fiam a: A nagy hohohó-horgász kórházban-t

Legutóbb együtt, otthon mit játszottatok a magatok örömére?
Ugróiskolát

Szeretettel várjuk vendégeinket vasárnap 11 órakor. Jegyek korlátozott számban kaphatóak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése