PARKOVIMár külön oldalon is megtalálsz minket!!!!Fontos! Idén a Parkovis csoport július 22-ig van nyitva, utána egy hónap pihenés és nyári táborok következnek.  Nyitás augusztus 28 hétfő!!!

2017. Tavasz


Újra eltelt egy év,  a Parksarokban nagyon intenzív év áll mögöttünk. Idén sok gyerektől búcsúzunk, vannak akik iskolába mennek, vannak akik világot látni messze tájakra és olyanok is, akik kipróbálják, milyen is az élet egy "igazi" nagy óvodában. Sok olyan gyerektől búcsúzunk, akik még 2 évesek is alig voltak, amikor először találkoztunk, most pedig már ők olvassák a mesekönyveket a kisebbeknek és figyelmeztetnek minket, ha ideje valakinél pelust cserélni. Kicsit szomorúak vagyunk, hogy ez a remek, jól összeszokott kis csoport most így nem folytatódik,de reméljük hasonlóan kedves és szeretetreméltó gyerekek fogják ősztől is megtölteni a Parksarkot. Várjuk az új jelentkezőket, fiukat-lányokat egyaránt, de most lány-uralom van, úgyhogy. a fiuknak különösen örülünk. Idén szívesen fogadjuk a kisebbeket is akár 20 hónapos kortól, de persze az igazi fejlesztő jelleget inkább a nagyobbak tudják kamatoztatni. Ősztől a csoport magja már 4 év körüli gyerekekből áll majd, akik nagyon várják új barátaikat. Stábunk változatlan, Eszter és Melinda irányítja majd a csoportot. Jelentkezhettek az oldalon található regisztrációs lap kitöltésével de akár a Parksarokban személyesen is. 


2016. Tavasz


Kedves Érdeklődő!
    Néhány aktuális infó a 2016. tavaszi beiratkozásról:
Előreláthatólag 4 szabad helyünk lesz ősztől, amire már gyűjtjük a jelentkezéseket. Jelentkezni egy regisztrációs lap kitöltésével lehet, de mindenképp szükség van egy személyes találkozásra, ismerkedésre is. Most két korban elkülönülő kis csoportunk van; egy középsős-félignagy és egy 2-3 éves kiscsoport. Ebben az évben senki nem megy iskolába, így úgy tervezzük ősztől erős iskola-előkészítés lesz. A picik meg pillanatok alatt beérik a nagyokat......Természetesen jelentkezhetnek egész picik is, de a többség azért most már nagyobbacska. A Parksarok előreláthatólag július végéig lesz nyitva a nyári szünet előtt, az új jelentkezők beszoktatását pedig már június-júliusban elkezdjük, hogy megkönnyítsük az évkezdést. Aki szeretne bekukkantani a Parkovi mindennapjaiba mielőtt jelentkezne, írjon mailt vagy telefonáljon és szívesen látjuk egyik délelőtt. 
.
Várjuk új barátainkat!!
A fejlesztő csoport koncepciója, keretei nem változtak, most is 8 – 5 ig várjuk a kicsiket és tanítjuk őket játszani, az élet dolgaira, az önkiszolgálásra és persze saját intellektuális és emocionális kapacitásaik maximális kihasználására. A heti tervezett foglalkozási tematikát a szülők már az előző hét végén megkapják, így pontosan tudható mikor mivel foglalkozunk, mit tanulunk, merre járunk.  Ha lezárulnak a beszoktatások, folytatva a tavalyi hagyományokat lesznek nyitott délelőttök, amikor előzetes bejelentés után bárki bekapcsolódhat a foglalkozásokba.
 


Szeptemberben folytatódó programunkat – a Parkovit - szeretnénk a figyelmükbe ajánlani. 
Az egyre erősödő igényeket figyelembe véve ősztől továbbfejlesztjük a már sokak által ismert és kedvelt Parkovi csoportot. A jelenleg folyó napközbeni foglalkozások átrendezésével próbálunk új férőhelyeket teremteni. A kislétszámú fejlesztő csoportban/max. 18 fő/ 3 szakképzett kisgyermek gondozó és óvodapedagógus tematikus, óvoda jellegű foglalkozások keretében biztosítja a gyerekek személyre szabott fejlesztését és egész napos felügyeletét. A Parkovi programba1,5-2 éves kortól várjuk azon családok jelentkezését, akik számára fontos a személyes kapcsolat, az intimitás, a kiemelt szerephez jutó kreativitás és zenei nevelés, a szociális és kommunikációs készségek fejlesztése, a valódi diszkrimináció mentes, egyenlő esélyt teremtő beállítódás. A Parkovi – az egyszerűség kedvéért nevezzük igy – persze nem „igazi” óvoda, hiszen a Parksarok adottságait és egyéb programjait, tevékenységeit is figyelembe véve nem tudunk mindent feltételt maradéktalanul biztosítani, ami egy „Óvoda” számára elvárt. De reményeink szerint tudjuk biztosítani a Lares oviban megszokott  érzelmi, foglalkoztatási, felelősségi színvonalat és hasonló napirendet, az ebben az életkorban oly fontos stabilitást, állandóságot, biztonságot és rendszerességet. Természetesen nem feledkezünk meg a gyerekek levegőztetéséről, mozgásfejlesztéséről és egészséges, korszerű, lehetőleg bio alapanyagokból elkészített étkeztetéséről sem.
   A fejlesztő csoportba való jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni. A beiratkozás előtt – az elvárások, a beszoktatás, a keretek stb. megbeszélésére - minden esetben szükség van egy konzultációra a szülők, az óvónő  valamint a Parksarkot vezető pszichológusok részvételével.
   Nyitva tartás: reggel 8-tól du. 17-ig. A Parkoviban Eszter, Melinda  és Judit várja a gyerekeket.

Az anyagi feltételekről, egyéb szolgáltatásainkról az árak fül alatt olvashatszBővebben a Parkoviról

A fejlesztő csoportunk célja, hogy felkeltsük a gyerekek érdeklődését a külső és belső világ dolgai iránt, segítsünk kibontakoztatni képességeiket és tehetségüket, minél intenzívebben átélhessék a megismerés és a szociális kapcsolatok valamint a kreatív játék örömét. Természetesen ha valamilyen részképesség problémát vagy elmaradást tapasztalunk, akkor igyekszünk az adott funkció szakszerű és differenciált fejlesztésére.

Heti tevékenységeink 1-1 téma köré csoportosulnak. Minden hét alappillérét egy, a témába illő mese adja, mely magába foglalja a megismerésre szánt történeteket, meséket, mondókákat, dalokat. Emellett a vizuális tevékenységek, a játékos mozgásfejlesztés és a külső világ tevékeny megismerése is a heti téma jegyében zajlik.

Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek zenei nevelésére és fejlesztésére. Mivel az éneklés vezet legközvetlenebbül a zene megismeréséhez, így közös tevékenységeinkbe gyakran belecsempésszük a zenét. Sokat énekelünk játék közben, alkotás közben és a meséket is színesítjük 1-1 oda illő dallal, ezzel is változatosabbá téve az élményt. Dalos foglalkozásainkon a légző gyakorlatok, a játékos ritmusgyakorlatok, a zenei hallásfejlesztés, és a közös éneklés mellett a hangszerek is nagy szerepet kapnak, amit a gyerekek is kipróbálhatnak. Mivel kis csoportunkban különböző életkorú gyerekek részvételére számítunk, mindenkép arra törekszünk, hogy az adott életkori szintnek megfelelő foglalkozást, programot tudjuk biztosítani.
Napi rend:Idő
Tevékenységek

8:00-9:00


Érkezés, szabad játék

9:00-9:30


Reggeli

9:30-10:30


Játék, mozgás

10:30-11:00


Foglalkozás

11:00-12:00


Játék a szabad levegőn, séta

12:00-13:00


Ebéd

13:00-15:00


Csendes pihenő

15:00-15:15

Ébredés


15:15-15:45


Uzsonna

15:45-17:00


Játék, várjuk a szülők érkezésétHeti rend:Hétfő


Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

 Mese
(a heti versekkel, mondókákkal, dalokkal tarkítva)


Vers, külső világ tevékeny megismerése

Dalok, mondókák
(játékos ritmusgyakorlatok, légző gyakorlatok, zenei hallás és készségfejlesztés)

Vizuális nevelés
(kézműves foglalkozás, séta a természetben, kirándulás)

Összefoglalás, közös mesélés, játékos mozgásfejlesztés


Felirat hozzáadása